Soløvelsen

Didrik-From-i-vinduskarmen-2-320x519 u skygge

Vår avskrift er i dag spesielt beregnet på folk med tarmbesvær og hemorroider. Den (avskriften) er skrevet av etter Dr. Bjørn Johan Øverbyes bok «Du kan helbrede», med undertitelen «Et system som har vært hemmelig i Kina i mer enn 600 år» (Pris Kr. 88) Nok av det. Her kommer avskriften:

 

SOLØVELSEN
En av de mange soløvelser i kinesisk medisin er å bruke sollyset for å stilmulere tarmen. Dette gjør du på følgende vis:
Kle deg naken og still deg med ryggen til solen. Bøy deg så fremover, og grip med begge hender om bena og press overkroppen ned. Endetarms-åpningen vender nå rett mot sollyset. Begynn å knipe rytmisk i endetarmen, og forestill deg at du suger solenergi inn gjennom tarmen opp i ryggen og inn i tarmsystemet, mens du hele tiden puster langsomt inn. Pust så rolig ut og gjenta øvelsen syv ganger.
Når du så får utført øvelsen noen ganger kan du begynne å føle hvordan Qi aktiveres, og du kjenner en behagelig varme bre seg fra endetarmen og opp i tarmen og ryggraden. Øvelsen styrker tykktarmen, den motvirker tarmkreft helbreder tarminfeksjoner og hemorroider. Hvis det er vanskelig for deg å gjøre øvelsen stående kan du også gjøre den liggende i sengen eller på gulvet. — —
(Dr. Bjørn Johan Overbye: «Du kan helbrede», side 45-46)

 

Vi har forelagt ovenstående for den kjente forfatter (og sjarmør) Diderik From jr., som selv har prøvet kurset (dessverre i vinduskarmen). Hans kommentar var imidlertid av en såvidt spesiell karakter, at vi foretrekker å forbigå den i taushet, (etter innstendig henstilling fra frk. Lille-Maud Vonlausbråten personlig.) Vår manns opptreden i vinduskarmen skal, etter sigende, ha gjort et dypt (og uforglemmelig) inntrykk på leieboerne i gården tvers over gaten, hvilket man i kretser som står den kjente forfatter (og sjarmør) nær, ikke finner direkte usannsynlig. Snarere tvert imot. Jeg sier ikke mer.
Vi ønsker Dr. Bjørn Johan Øverbye velkommen i bevegelsen. (Gjenpart til Den norske Lægeforening).
Takk for i dag.

På vegne av
NORSK DUSTEFORBUND
Darwin P. Erlandsen
President

P.s.
Når vi i billedunderskriften har skrevet «Billedet er arrangert» er det etter strengt forlangende fra frk. Vonlausbråten. På grunn av de forhold som for tiden hersker ved vårt Avskrivningsbyrå finner vi å måtte bøye oss for dette ikke bare latterlige men direkte meningsforvirrende krav.
Vi ber medlemmene om forståelse. På forhånd takk.

D.S.